Tandvårdsrädsla kan försvinna
med klinisk hypnos!

Tandvårdsrädsla

Klinisk hypnos hjälper

Varannan vuxen skjuter upp sitt tandläkarbesök på grund av tandvårdsrädsla och ångestladdade besök. Detta ofta med följden av raserande tandhälsa, dåligt samvete och betydligt högre fakturor ju längre besökt besöket skjuts upp. En allt mer uppmärksammad metod för att bota tandvårdsrädsla är att låta sig behandlas av hypnos.

För tandvårdsrädda patienter kan Söderåsens Tandklinik erbjuda behandling med lugnande medicin och hypnos. Vi har även ett väl fungerande samarbete med psykolog som kan erbjuda olika behandlingsmetoder för att bota patienter från tandvårdsrädsla.

För dig med sjukdom eller funktionsnedsättningar

För dig med sjukdomar eller mediciner som ökar risken för karies eller på andra sätt påverkar munhälsan. Du kan behöva gå lite extra och få stödbehandling med fluor. Det kan berättiga dig till särskilt tandvårdsbidrag (STB) som betalas ut av Försäkringskassan.

Hur får jag STB?

Det är Socialstyrelsen som beslutar vilka sjukdomar och funktionsnedsättningar som ger rätt till särskilt tandvårdsbidrag. Mer om dessa regler och läkarintyg finns på Socialstyrelsens hemsida.


Läs mer om STB på Försäkringskassan här.