Estetisk tandvård

Ny teknik öppnar för bättre behandling…

 

Ny teknik öppnar för bättre behandling.

Du kan bli av med missfärgningar, asymetriska tänder och fula fyllningar. Med hjälp av fasader kan vi bredda framtänder och fylla ut mellanrum och vi kan byta ut trasiga eller saknade tänder.

För att korrigera snedställda framtänder jobbar vi bland annat med Inman Aligner, och smarta tandställningar som är avtagbara och ger ett snabbt resultat.

Läs mer om Inman aligner

Vill du ge en skadad eller missfärgad tand ett nytt yttre, en så kallad krona, finns olika material att välja mellan beroende på läge i munnen och behov av styrka. Vi använder allt oftare en kompositteknik som kallas Style Italiano. För patienten är den billigare än traditionella metoder samtidigt som den ger ett mycket fint resultat.

Trygg tandblekning

Hos oss får du hjälp att bleka tänderna på ett säkert sätt. Genom att vi bedömer dina tänder och mun före blekningen försäkrar du dig om att dina tänder är i gott skick och minskar risken för fläckar, skador på tandköttet och svåra ilningar.

Vi tillverkar en personligt utformad skena i mjukplast. Sedan får du noggranna anvisningar så att du kan göra behandlingen hemma på dagen eller natten. En blekgel läggs i skenan innan du sätter den på tänderna. Behandlingen upprepas dagligen under 3-8 tillfällen.

Blekning innebär oftast tre besök hos tandvården, då ingår också en efterkontroll där vi undersöker tänder och tandkött samt bedömer om du behöver bleka ytterligare.

Det är viktigt att du som kund blir nöjd med den nya nyansen på dina tänder.